28
Jul
09

Sardin kicap berlada hitam

Nak masak sardin ni perlukan keberanian, hahhaha.
Mula dengan memasukan minyak di dalam kuali untuk mengoreng sardin. Part ni yang memerlukan keberanian sbb akan berlaku letupan. Untuk mengelak dpd terkena letupan jgn lupa tutup kuali semasa mengoreng ikan sardin. Setiap kali nak alih ikan sardin tu, padamkan dapur dulu buat seketika sebelum membuka tudung kuali.
Dah siap goreng angkat ikan sardin. Masukkan bawang besar yang sudah dihiris. Lps seketika masukkan kicap, sos sardin, air asam jawa dan juga serbuk lada hitam. Hati-hati masukkan garam sbb kicapkan dah ada kemasinan. Akhirnya masukkan semula ikan sardin yang telah digoreng tadi. Siap dah lerrrr.


0 Responses to “Sardin kicap berlada hitam”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: