06
Oct
09

Spaghetti

DSCN4486page8

Ni menu kegemaran…senang nak di buat sebab guna jer sos yang ada dijual dipasaran. Nak ikut selera orang melayu, mulakan dengan tumiskan cili. Dah tu masukkan ground meat yang dah ready dijual, kalau dah tak rajin nak proses sendiri. Apa pun yang mudahkan kita.  Masukkan vege pilihan sendiri-carrot, capsicum, mushrom, dan jugak sosnya. Kalau nak tambah serbuk dan biji lada hitam, oregano dan basil pun boleh gak. Sos ni kalau lama dimasak akan hilang kemasamannya, jadi masak jgn terlalu cepat dan terlalu lama.


0 Responses to “Spaghetti”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: